Duurzame cadeaus

Wat de gelegenheid ook is, een cadeautje is altijd leuk. Wat nu als het dan ook nog een duurzaam cadeau is! Misschien heb je geen idee wat je je kunt voorstellen bij een duurzaam cadeau. Daarom hebben wij een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet. 

duurzame cadeaus

Duurzame cadeau ideeën

Wanneer je echt heel duurzaam te werk wil gaan, kun je ervoor kiezen iets cadeau te doen waarvoor geen nieuwe producten hoeven worden gemaakt. Op deze manier belast je de aarde zo min mogelijk en kun je bijvoorbeeld in naam van de persoon die je een duurzaam cadeau wil geven een goed doel steunen. 

  • Zo kun je een boom cadeau geven! Bij Trees for All planten ze bomen in Nederland en het buitenland en compenseren ze CO2-uitstoot via duurzame herbebossingsprojecten. Hun missie is om wereldwijd zo veel mogelijk nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Daar kun jij aan bijdragen door een boom cadeau te geven. Je geeft dus niet letterlijk een boom cadeau, maar in naam van de ontvanger laat je door Trees for All een boom planten. Je ontvangt een fysiek certificaat dat je cadeau kunt doen. 
  • Het is ook mogelijk een om gift aan een goed doel te doen namens de ontvanger. Zo zijn er talloze goede doelen waar je aan kunt doneren. Gaan dieren de persoon die je dit cadeau wil doen ontzettend aan het hart? Dan zou je een donatie kunnen doen aan Stichting AAP. De stichting vangt dieren in nood op en helpt ze er veel bovenop door goede verzorging, waarna de dieren weer een mooie plek krijgen waar ze voor altijd kunnen blijven. Het gaat dus niet alleen om apen, maar ook andere dieren. Het is zelfs mogelijk adoptieouder op afstand te worden van een dier!

Tot zover de duurzame cadeaus waarvoor niets nieuws geproduceerd hoeft te worden. Je steunt de duurzame initiatieven die al bestaan!

duurzame cadeau initiatieven

Ben je meer van de fysieke cadeautjes, dan hebben we ook een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

    • Je kunt iemand met jouw cadeau ook stimuleren door om duurzamere keuzes te maken in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van duurzame kleding. In ons artikel vind je een aantal duurzame kledingmerken waaruit je zou kunnen kiezen om een cadeaubon  cadeau te doen. 
    • Ben je gewend iets lekkers cadeau te doen, maar ben je toe aan iets anders dan de standaard Merci-chocolade? Neem dan ook eens een kijkje bij Tony Chocolonely, een goed voorbeeld van duurzaam ondernemerschap. Zo kun je toch die lekkere chocolade cadeau doen, maar dan met een duurzame twist. Daarnaast is deze chocolade zelfs bij de Albert Heijn verkrijgbaar, dus hoef je niet stad en land af te zoeken voor dit duurzame cadeau. 
  • Zoek je meer een cadeau in de cosmetica-hoek, maar weet je nog niet zo goed wat je cadeau wil geven? Kijk dan eens bij LUSH. Dit is een cosmeticamerk dat zich sterk inzet tegen dierproeven. Zij bieden vegan, ethische en dierproefvrije cosmetica aan. Naast dat het dus een duurzaam cadeau is, zien de producten van LUSH er ook nog eens geweldig uit! 

Bij alle bovengenoemde duurzame cadeaus kun je zelf kiezen hoeveel geld je er aan uit wil geven. Al vanaf €10 heb jij een duurzaam cadeau te pakken!

milieuvriendelijk cadeau